zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museum In 't Houten HuisTuingracht 13
1487 AP De Rijp

Weer open!
We zijn vanaf donderdag 19 november gelukkig weer open. U bent van harte welkom.
In navolging van het kabinetsbesluit is wel nodig dat u reserveert. Dat kan gemakkelijk door op de groene knop "selecteer een datum" hieronder te klikken. Vergeet u niet om een mondkapje mee te nemen? Uiteraard hebben wij er voor gezorgd dat u veilig ons museum kunt bezoeken.  

Verwacht
Jan Groenhart, Landschappen van kust tot polder, 24 april t/m 19 september 2021
Streekdrachten van oktober 2021.

Nieuwsbrief
Wilt u onze Nieuwsbrief ontvangen? Hier kunt u zich inschrijven: nieuwsbrief Museum In 't Houten Huis

Wat is er te zien?
Gelegen middenin het rustieke De Rijp toont dit museum de rijke geschiedenis van deze streek, het gebied rondom de Eilandspolder (Schermereiland). Wat ooit een eiland was met haringvissers en walvisvaarders. Waar reders en handelaren rijkdom brachten maar waar ook verval en armoede bestreden moesten worden. Waar Doopgezinden hun geloof vrij konden uitoefenen, waar Leeghwater zijn molens en raadhuizen ontwierp en aan de wieg stond van De Beemster. Waar het water land werd maar de houten huizen bleven. Het museum toont interessante tentoonstellingen over historie, cultuur en kunst. 

Huidge tentoonstelling
Rijke Rijpers, tentoonstelling rond nieuwe boek  Koopman in De Rijp, van 21 augustus tot en met 5 april  2021.'
Is De Rijp gered?, een kleine presentatie rondom heruitgave Gebouwd in De Rijp 2.
De kracht van de vaste collectie, toegepaste kunst van Willem en Arie Spaarman, in Rederskamer vanaf 16 juli.

nieuws

Museum weer dicht

Het museum is van 5 november tot 19 november gesloten vanwege coronamaatregelen. Daarna hopen we u weer te mogen begroeten!
lees verder...

Museum 'gewoon' open


Over deregels rond corona is soms wat discussie of onduidelijkheid. Duidelijk is wel
dat het museum‘gewoon’ open is. Althans, totnader order. Wel volgen wij uiteraard de richtlijnen en  protocollen zoals de hygiënemaatregelen, voldoende afstand tot elkaar en verplichte reservering. Maar dat mag een bezoek niet in de weg staan; van dinsdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur staat de deur wijd open. En: we kunnen uw bezoek best gebruiken en bovendien is er verrassend veel te zien. Zeker in een tijd van weinig vertier en vermaak, biedt Museum In ’t Houten Huis afleiding en verdieping.

lees verder...

Ruslandvaart vanuit de Rijp


 
In voorbereiding op een nieuwe, interactieve maritieme presentatie van het museum, deze keer de Ruslandvaart. Rijper schippers hebben in de tweede helft 17e en begin 18e eeuw meegedaan aan de Archangelvaart naar het uiterste noorden van Rusland. Archangel was allesbehalve de gedroomde exporthaven van het Russische rijk. Het lag aan de Witte Zee. Het vereiste een lange zeereis om de Noordkaap heen.

lees verder...

meer nieuws

agenda

meer agenda