zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museum In 't Houten Huis


Tuingracht 13
1483 AP De Rijp
T 0299 - 671286

Museum In 't Houten Huis biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. De arme veengrond dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Thuis verdienden reders, kooplui, touwslagers, kuipers en andere ambachtslieden hun brood met de scheepvaart.

Tentoonstellingen:
De nieuwe Rembrandt: Sebastiaan Groot, winnaar tv-programma Project Rembrandt
verlengd t/m 1 december
Binnenkort in dit museum:
Het houten huis van de Sint, voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar, van 17 november t/m 1 december
Beklemmend en Bevrijdend, Tweede Wereldoorlog in regio en 75 jaar bevrijding

Actuele openingstijd: 16 oktober 2019 t/m 14 april 2020
                                   di t/m zo van 13.00 - 16.00 uurnieuws

Boekenmarkt op 24 november

Zondag 24 november tussen 13.00 en 16.00 uur organiseert Museum In ’t Houten Huis weer een boekenmarkt. Uit het aanbod van geschonken boeken is een selectie gemaakt die op deze middag aangenaam geprijsd wordt aangeboden, waaronder een unieke collectie 1e Wereldoorlog boeken. De opbrengst van de boeken wordt gebruikt voor restauratie van museum-objecten. Op deze dag is de toegang gratis.


lees verder...

Sebas schildert Leeghwater

De  tentoonstelling de nieuwe Rembrandt van Sebastiaan Groot  in Museum In ’t Houten Huis trekt veel publiek. Het wordt daarom verlengd tot zondag  1 december. Sebastiaan gaat die dag live aan de slag. Op zondag 1 december tussen 13.00 en 16.00 uur schildert Sebastiaan  ‘Leeghwater’ op doek naar een levend voorbeeld. Publiek is welkom bij die sessie.
 
De link tussen Sebastiaan en Leeghwater is verklaarbaar omdat de schilder, in navolging van zijn 17e eeuwse meester Rembrandt, deze bekende Rijper molenmaker en uitvinder in die stijl kan vastleggen. Museum In ’t Houten Huis is vervolgens de aangewezen plaats om dat werk in de collectie op te nemen.
 


lees verder...

Oproep bevrijdingsrok voor tentoonstelling 2e Wereldoorlog

Museum In ’t Houten Huis staat van 19 december tot 5 mei stil bij de Tweede Wereldoorlog in de regio en 75 jaar bevrijding. Voor de tentoonstelling zoekt het museum nog bevrijdingsrokken die tentoongesteld mogen worden. U kunt deze nationale feestrok een plek geven in de tentoonstelling door het uit te lenen: museum@houtenhuis.nl


lees verder...

meer nieuws

agenda

Het houten huis van de Sint

 
Museum In ’t Houten Huis heeft de tentoonstellingszaal ingericht als activiteitencentrum en de overnachtingsplek voor de Sint gedurende zijn verblijf in De Rijp. Vanaf het moment dat de Sint voet aan wal zet in De Rijp,  17 november, tot het moment dat hij de daken op moet (1 december) kunnen kinderen van 3 tot en met 7 jaar hem en zijn Pieten meehelpen. Het bijzondere is dat de Sint ook zijn bed&breakfast heeft in het museum! Ook is er oud speelgoed te zien dat geleend is van het Stedelijk Museum Alkmaar. Op de woensdagen 20 en 27 november is er vanaf 14.00 uur als extra activiteit pepernoten bakken.
 
Kinderen zijn welkom tijdens de openingstijden (di t/m zo van 13.00 – 16.00 uur) onder begeleiding van 1 volwassen. Kinderen betalen 2 euro en de begeleiders betalen de reguliere toegangsprijs
 


lees verder...

meer agenda