zoek op deze site
English Deutsch Français

Museum In 't Houten HuisTuingracht 13
1487 AP De Rijp

We zijn dagelijks open van 11.00 - 17.00 uur (m.u.v. maandag)
Museum In 't Houten Huis heet u weer van harte welkom. Het is niet meer nodig om vooraf te reserveren. Wij volgen de coronamaatregelen zoals die zijn vastgesteld voor musea.

Nieuwe tentoonstellingen 
  • Jan Groenhart, kunstschilder, Landschappen van kust tot polder, t/m 19 september 2021
  • Fotowedstrijd 'Vang corona in beeld' in de galerij van het museum.
  • Streekdrachten vanaf oktober 2021.
Nieuwsbrief
Wilt u onze Nieuwsbrief ontvangen? Hier kunt u zich inschrijven: nieuwsbrief Museum In 't Houten Huis

Wat is er te zien?
Gelegen middenin het rustieke De Rijp toont dit museum de rijke geschiedenis van deze streek, het gebied rondom de Eilandspolder (Schermereiland). Wat ooit een eiland was met haringvissers en walvisvaarders. Waar reders en handelaren rijkdom brachten maar waar ook verval en armoede bestreden moesten worden. Waar Doopgezinden hun geloof vrij konden uitoefenen, waar Leeghwater zijn molens en raadhuizen ontwierp en aan de wieg stond van De Beemster. Waar het water land werd maar de houten huizen bleven. Het museum toont interessante tentoonstellingen over historie, cultuur en kunst. 
 


nieuws

Splinternieuwe ‘Groenharts’ in De Rijp


Veel bezoekers genieten in Museum In ’t Houten Huis van het werk van de succesvolle landschapschilder Jan Groenhart. De tentoonstelling is uitgebreid met 9 splinternieuwe werken die voor het eerst te zien zijn. Groenhart haalt zijn inspiratie in dit geval van Terschelling. Tot en met 19 september toont het museum zijn vele werken op deze tentoonstelling. Op zondag 15 augustus vindt er vanaf 13.00 uur een ‘meet & greet’ met de kunstenaar plaats in het museum.


lees verder...

Interview Jan Groenhart


In de tentoonstellingsruimte is een interview te bekijken en te beluisteren met schilder Jan Groenhart. Hieronder volgen enkele quotes uit dat interview. 

Jan over het exposeren in  Museum In ’t Houten Huis: “Ik voel me meteen huis hier”


lees verder...

Prijswinnaars fotowedstrijd


 
In de galerij hangen de foto’s van deelnemers aan de wedstrijd ‘Vang corona in beeld’, waarvan de prijswinnaars inmiddels bekend zijn. Het zijn Ingrid Ehlebracht uit Grootschermer, Hans Booij uit De Rijp en Fatma Ulukaya uit Tilburg (!).  Zij zijn alle drie op de eerste plaats geëindigd, verkozen door de jury bestaande uit Ad Hodde (fotograaf De Uitkomst), Karin van Velthuijsen (social media fotograaf) en museumfotograaf Gervien Pielage.


lees verder...

meer nieuws

agenda

Museumjeugduniversiteit vanaf september!

Vier professoren, experts of wetenschappers geven college in De Rijp over onderwerpen als walvisjacht, fotograferen met drones, energie en aquariumvissen. Nieuwsgierige en vraaggrage kinderen kunnen vanaf eind september weer terecht bij het museum. De inschrijving is gestart  Inschrijven kun je hier.


lees verder...

meer agenda