zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museum In 't Houten Huis


Museum In 't Houten Huis biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. De arme veengrond dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Thuis verdienden reders, kooplui, touwslagers, kuipers en andere ambachtslieden hun brood met de scheepvaart.nieuws

Aankondiging: zondag 25 november Boekenmarkt

Voordelig uw aankopen doen voor de komende feestdagen? Op de markt koopt u goede 2de handsboeken. Keus in alle genres!

De opbrengst besteden we aan het beheer van de collectie. 

Bericht over plaats en tijd volgt. 
lees verder...

WalvisWeken: bekijk de filmpjes

Met begeleiding van Marjan Geveling maakte kinderen een animatiefilmpje.

Plastic soep van Charlotte en Valentijn:


lees verder...

Maak kennis met Ellis Doeven, fotograaf


Een citaat van Ellis Doeven op de website Dutch Culture:

Ik heb de afgelopen negen jaar gewerkt aan het project ‘Maktak and Gasoline’. Het is een fotografisch portret van een Inuit jachtgemeenschap in het Arctische deel van Alaska, het geboortedorp van mijn man Art. Ik heb daarover een fotoboek gemaakt, dat volgende week vrijdag uitkomt, en eind april opent mijn eerste solo-expositie in het Anchorage Museum in Alaska.


lees verder...

meer nieuws

agenda

Was Getekend - Tekeningen van Henk Tol

Deze tentoonstelling toont pentekeningen en gouaches van de veelzijdige kunstenaar. De werken zijn door het museum en mevr. R. Tol-Beers uitgezocht uit de rijke privéverzameling en voor een deel afkomstig uit onze eigen collectie.

Henk Tol (1931 – 1987) had zijn werkkamer/atelier in Middenbeemster in de schaduw van het museum Betje Wolff. Hij werd geïnspireerd door het cultureel erfgoed. Rond zijn tekentafel stond een verzameling aan voorwerpen ‘model’. 

lees verder...

meer agenda