zoek op deze site
English Deutsch Fran├žais

Museum In 't Houten Huis


Museum In 't Houten Huis biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. De arme veengrond dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Thuis verdienden reders, kooplui, touwslagers, kuipers en andere ambachtslieden hun brood met de scheepvaart.nieuws

Wij werken aan Jan Kieft

De succesvolle tentoonstelling MAJOLICA 2 kunt u niet meer bezoeken. Voor onze expositieruimte werken we aan een tentoonstelling over Jan Kieft. Opening begin juni.lees verder...

Woelige baren; resultaat van de kindermiddag 2 mei

Afgelopen woensdagmiddag 2 mei maakten de kinderen eerst een tochtje met onze museumboot Maria-Lijntje.

Dat boottochtje inspireerde de kinderen. Bij terugkomst werd er geschilderd dat het een lust was. 

lees verder...

Maak kennis met Ellis Doeven, fotograaf


Een citaat van Ellis Doeven op de website Dutch Culture:

Ik heb de afgelopen negen jaar gewerkt aan het project ‘Maktak and Gasoline’. Het is een fotografisch portret van een Inuit jachtgemeenschap in het Arctische deel van Alaska, het geboortedorp van mijn man Art. Ik heb daarover een fotoboek gemaakt, dat volgende week vrijdag uitkomt, en eind april opent mijn eerste solo-expositie in het Anchorage Museum in Alaska.


lees verder...

meer nieuws

agenda

Annet de Gruyter: RIJPST, Collages

Annet de Gruyter (`s-Hertogenbosch, 1940) woont en werkt in De Rijp.  
Na haar carrière als psychotherapeut en psychoanalytica is zij zich de laatste vijftien  jaar professioneel gaan toeleggen op werk met gebruik van gemengde technieken op papier. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij diverse docenten van de Gooise Academie in Laren en MK 24 in Amsterdam.

Sinds 2015 heeft zij het collages maken ontdekt bij de Beeldproeverijen onder leiding van Harald Vlugt in zijn atelier te Amsterdam. 
Annet: Het is een spannend avontuur van spelen met en sturen van toeval, van controle en loslaten, van in het diepe springen en weer boven komen ”omschrijft de exposant  dit werk”.  De nadruk ligt niet op het streven naar het ideale plaatje, wat dat dan ook moge wezen, maar op het creatieve proces.


 
lees verder...

Tentoonstelling Grafter raadhuis

Onze jaarlijkse (kleine) tentoonstelling op de begane grond van het raadhuis in Graft heeft de wandtegel als thema.
De tegels die u gaat zien zijn grotendeels afkomstig uit  huizen in Graft en De Rijp.

Lees het bericht over de tentoonstelling in Graft. lees verder...

meer agenda